sreda, 23. september 2015

34. Buzetski Dani 2015

Avtomobilski spektakel v Buzetu je tudi letos postregel s pestrim dogajanjem. Sobotno dogajanje je glede na število voznikov potekalo dokaj hitro. V nedeljo pa se je dirka zaradi mnogo prekinitev zavlekla v večer.
Bom šel lepo po vrsti. Vse dogajanje se je pričelo že v petek s parado vozil v mesto, predstavitvijo njihovih mestnih društev in njihovih dejavnosti. Nato se je dogajanje preselilo v šotor pri Mostu, kjer je bila veselica. V soboto sta bili dve trening vožnji, ki sta potekali v lepem sončnem vremenu. Treninga sta imela kar nekaj prekinitev, vendar te niso trajale predolgo. Povsem drugače je bilo v nedeljo na dirki, kjer sta tekmovalni vožnji skupaj potekali skoraj deset ur. Predvsem se je najbolj zavlekla prva vožnja, kjer je organizator imel veliko dela s čiščenjem izlitega olja in popravilom uničene ograje pri nesreči. Sreča v nesreči je bila, da se je vse skupaj dobro izteklo, in je nameščena ograja opravila svoje delo. Dirkanje je nevaren šport in tega se moramo še kako dobro zavedati..

Najhitrejše čase je že na treningih imel Miloš Beneš (Osella FA30), ki je na dirki to samo potrdil in zmagal pred Patrikom Zajelšnik (Norma M20F  V8) in Davidom Hauser (Wolf  GB08F1). Ostali rezultati na: http://www.sport-timing.com/livetiming_buzet/results.php?event_id=267

Se vidimo prihodnje leto!

Ni komentarjev:

Objavite komentar