torek, 12. april 2016

40. Lavanttal Rallye 2016

Pa sem spet preživel vikend v čudoviti naravi s pogledom na rahlo mokro podlago, po kateri so se podile izredno hitre posadke v rally dirkalnikih. Vreme je bilo v soboto kljub slabšim napovedim stabilno in suho. Le nekaj kapljic dežja v popoldanskem času je naznanjalo, da bi bilo lahko povsem drugače. Jaz že iz prakse vem, da če se udeležiš takega dogodka moraš računati na vse, ne glede kaj napovedujejo vremenarji.
Rally Lavanttal je bil tokrat izveden že štiridesetič. Potekal je v okolici mesta Wolfsberg po že ustaljenih trasah. Tudi gledalcev ob progah je bilo, kot se za tak rally spodobi, res veliko. To se je najbolje videlo prav na krožnji preizkušnji Rundkurs Eitweg, ki delno poteka tudi po makadamski podlagi.
Med vodilnimi tudi letos ni bilo presenečenj. Trinajstkratni avstrijski državni prvak Raimund Baumschlager (Škoda Fabia R5) je bil enostavno premočan za ostalo konkurenco. Na rallyju Lavanttal je slavil že devetič. Kljub tej zmagi pa v avstrijskem državnem pokalu še vedno vodi Hermann Neuebauer (Ford Fiesta WRC).
Rallyja se je udeležila samo ena slovenska posadka, Gregor Premrl/Anja Verbič (Citroen DS3 R3T), ki sta v skupnem seštevku zasedla 15. mesto, 4. v klasi R3 in 2. pokalu Mitropa (dvopogonci).

Rezultati so na sledeči povezavi, pa če jih ne zastopte vam tudi google translate ne bo pomagal ;)

Srečno do naslednjič!

Edit: Dodajam celotni posnetek dogajanja s predvozili, kolikor je bilo posnetih. Zaščita videa pa do nadaljnega ostaja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar