ponedeljek, 2. julij 2018

5. Rally Železniki

Lepo je, če se ni potrebno vedno voziti nekam daleč, ampak lahko opraviš snemanje skorajda na domačem igrišču. Rally v Železnikih je že eden takih dogodkov, ki ga z veseljem posnamem in naredim reklamo za domači kraj. Letos sem lanskoletne že znane odseke za snemanje "HP Dražgoše dolgi" zamenjal za iskanje novih zanimivih odsekov na "HP Soriška planina". Koliko mi je uspelo dobiti zanimive posnetke iz novih odsekov, naj vsak sam presodi iz priloženega videa.

Po prevzemu akreditacije in ogledu boksov sem se takoj odpravil na prvi dve hitrostni preizkušnji "Dražgoše sprint". Predhodno so me seznanili, da bosta tokrat potekali obe preizkušnji sočasno, saj so se posadke po prvi preizkušnji takoj vrnile na start naslednje, potem pa so skoraj izmenjaje startali tisti, ki so bili prvič na startu in tisti, ki so startali že drugič. Posadke so startale v obrnjenem vrstnem redu. Kljub mešanim vremenskim obetom sta obe preizkušnji potekali v stabilnem suhem vremenu.
Sobotni del rallyja je v dopoldanskem času potekal na lokaciji Davča in Podlonk, v popoldanskem času pa na lokaciji Soriška planina in Dražgoše, kjer so posadke vozile daljšo različico preizkušnje. Vremenski obeti so bili za popoldanski del slabi, a je bilo potem obljubljenih padavin k sreči le za vzorec.

Rezultate in kdo so uradni zmagovalci si poiščite na strani organizatorjev in časomerilcev Omikron+. Zame so zmagovalci vse ekipe, ki so prišle dirkat in uspele pripeljati do ciljne rampe.

Srečno, se vidimo na naslednji dirki...


Ni komentarjev:

Objavite komentar