ponedeljek, 10. september 2018

Rally Nova Gorica 2018

Še ena dirka s spremenljivim vremenom je za mano. Tokrat je bila sreča na moji strani, saj na lokacijah, kjer sem snemal, ni deževalo. Pred zadnjo hitrostno preizkušnjo je vseeno padlo nekaj kapljic dežja, ki pa niti ceste niso zmočile.
Rally Nova Gorica ima že nekajletno tradicijo, saj se je tokrat odvijal že 7. po vrsti. Dirka se po ustaljenih hitrostnih preizkušnjah, ki so dolge in zelo zahtevne za tekmovalne posadke in dirkalnike. Že prvi dan je prišlo do nekaj odstopov zaradi nesreč in okvar na dirkalnikih. Nekatere posadke, ki prvega dne niso zaključile uspešno, so naslednji dan startale po pravilih Super Rallyja.
Dirka je bila precej napeta, saj so se v boj za vrh v generalni razvrstitvi po manjši nesreči vodilne posadke Turk/Kacin (Peugeot 208 R5 T16) vmešale tudi posadke Laurencich/Florean (Ford Fiesta R5), De Cecco/Campeis (Hyundai I20 NG R5) in Bisaha/Tesinsky (Ford Fiesta R5). Po nesreči in odstopu posadke Laurencich/Florean (Ford Fiesta R5) je vodstvo prevzela posadka Bisaha/Tesinsky (Ford Fiesta R5), ki sta bila na koncu tudi zmagovalca dirke. Prav tako je bilo pestro tudi v diviziji 2, kjer je posadka Humar/Cevc (Peugeot 208 R2) po okvari dirkalnika v prvem dnevu, drugi dan dirke poizkušala uloviti vodilno posadko Novak/Ocvirk (Opel Adam R2). Načrte jima je preprečila napaka in prebita guma na deveti hitrostni preizkušnji. Tako je v diviziji 2 zmagala posadka Novak/Ocvirk (Opel Adam R2) pred drugouvrščeno posadko Mrevlje/Gomizelj (Peugeot 208 R2) in tretjeuvrščeno posadko Fakin/Fakin (Peugeot 208 R2). V diviziji 1 je posadka Štucin/Maver (Škoda Felicia Kitcar) vodila od prve do zadnje hitrostne preizkušnje.

Več rezultatov na strani časomerilcev Omikron+ in https://www.ewrc-results.com.

Srečno!


Ni komentarjev:

Objavite komentar