ponedeljek, 15. oktober 2012

6. Rally Idrija 2012

Zadnji letošnji rally za slovensko državno prvenstvo se je zame pričel že en teden prej. Najprej sem zbral vse podatke in zemljevide o dirki. Potem pa sem se odpravil na izlet v Idrijo. Najbolj me je zanimalo, kako najhitreje prispeti iz ene hitrostne preizkušnje na drugo in pri tem zamuditi čim manj. Tako sem začel iskati ustrezne logistične poti, obvoze, da se mi med samo dirko ne bo potrebno loviti. Prav tako sem površno meril, koliko časa potrebujem, da pridem iz ene hitrostne preizkušnje (HP) na drugo. S tem sistemom mi je na dirki uspelo posneti kar nekaj različnih lokacij.

Sledil je petek in uvodna mestna hitrostna preizkušnja (HP1). Gledalcev, kot se spodobi za Idrijo, se je zbralo resnočno veliko. Ob bučnem navijanju in atraktivnih drsenjih, so na vrsto prihajali vedno hitrejši dirkači. Vlado pa je ažurno spremljal rezultate in o njih obveščal po ozvočenju. Za največje presenečenje pa je poskrbel lokalni junak in prvi favorit za zmago Aleks Humar, ki je že v prvem krogu parkiral poškodovano Škodo Fabio S2000.

Sobotna HP2 (Idrijski log) se je pričela ob 10:23, naslednja HP3 (Čekovnik) pa ob 11:11. Zaradi oddaljenosti sem se odločil, da na HP2 posnamem samo 15-20 vozil, potem pa se selim na HP Čekovnik, kjer posnamen vsa vozila. Tako se je pričela tudi moja tekma s časom. Razmočena makadamska podlaga pa je vso stvar samo še oteževala. Iz HP3 (Čekovnik) sem se potem preselil na HP4 (Zadlog), kjer sem prav tako lovil (in tudi ulovil) prvo vozilo. Iz HP4 sem potem nameraval spet iti na HP5 (Čekovnik), vendar sem se premislil in sem raje tam posnel vse prehode vozil. Ker nisem šel na HP Čekovnik sem imel dovolj časa, da sem se preselil še na cilj zadnje hitostne preizkušnje HP6 (Zadlog) in s tem zaključil svojo avanturo.
Naj omenim še to, da nam vreme ni prizanašalo, prav tako ne voznikom.
URADNI REZULTATI!

Zahvalil bi se organizatorju za uspešno izpeljano dirko in rally radio, voznicam in voznikom ter njihovim sovoznicam in sovoznikom za atraktivne posnetke, sodnikom, redarjem, gledalcem, domačinom,...

Srečno!

S spoštovanjem in lep pozdrav,
K. Veber

ps.: Video bo dodan jutri ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar