torek, 24. september 2013

2. Rally Nova Gorica - Rally z dobrodelno noto

Za nami je uspešno izpeljana že druga izvedba Rallyja Nova Gorica. Dirka sicer ni štela za državno prvenstva ampak za Alpe Adria Rally Pokal, vendar je bilo gledalcev in navijačev ob progi ter v boksih ogromno. Dirka je imela enako traso kot v lanskem letu. Na eno hitrostno preizkušnjo so se tekmovalci podali štirikrat. Za končno uvrstitev pa so šteli vse štiri vožnje. Za razliko od lani nas je tokrat pričakalo lepo vreme, rally pa je imel tudi humanitarno noto, saj se je skupaj s Fundacijo vrabček upanja zbiralo sredstva za bolnišnico v Stari gori. Po podatkih organizatorja je bila humanitarna akcija uspešna.
Na rallyju je bilo prijavljenih 69 posadk, na štartu pa se je zbralo 64 posadk iz štirih držav. Prva hitrostna preizkušnja je potekala kar predvidljivo, saj lanskoletna zmagovalca in prva favorita Claudio De Cecco/Alberto Barigelli (Ford Focus WRC) že od začetka nista popuščala in sta narekovala siguren a oster tempo konkurenčnim posadkam. Sledila pa sta jima dve domači posadki, in sicer s precaj manj konkurenčnim vozilom  Aleks Humar/Florijan Rus (Renault Clio R3) ter Igor Žbogar/Darko Lah (Peugeot 207 S2000). Ista razvrstitev je bila tudi po drugi hitrostni preizkušnji. V tretji hitrostni preizkušnji pa je po napaki in nesreči posadke Žbogar/Lah prišla na tretje mesto posadka Alfred Kramer/Jurgen Blassnegger (Mitsubishi EVO). Tako je ostalo v skupni razvrstitvi tudi po četrti hitrostni preizkušnji. Je pa četrta hitrostna preizkušnja potekala delno v mraku, za zadnje posadke pa celo v temi.

Rezultati.

Glede na kvalitetno pripravljeno dirko, veliko gledalcev, dirkačev,... upam da dirka ostane v tem formatu in da jo organizatorji še velikokrat ponovijo.

Srečno!


Ni komentarjev:

Objavite komentar