petek, 18. oktober 2013

36. Cividale - Castelmonte

Končno je video iz treningov in dike nared. Vem da sem pozen, ampak mi služba in šola vzameta kar nekaj potrebnega časa, da je vse tako kot mora biti.
V Čedad sem šel že v petek popoldan, da bi uredil akreditacijo. Pres centra mi ob pomoči Jureta ne bi uspelo najti, ker so ga organizatorji kar fino skrili :). Če drugega ne, sem si ob iskanju dodobra ogledal mesto.
Sobotno jutro nas je pričakalo z dežjem, ki je bilo napovedan. Velika večina voznikov pa je le previdno tipala podlago. Tudi razbite pločevine ni manjkalo. Drugi trening pa zo zaradi obilice dežja, dobesedno se je zlivalo iz oblakov, predčasno prekinili. Po mojem skromnem mnenju, bi lahko malo počakali in nadaljevali z treningi, saj se je potem popolnoma razjasnilo. Jaz pa sem bil tako ali tako moker.
Nedeljsko jutro je kazalo mnogo boljšo sliko glede vremena, le proga se od sobote še ni popolnoma posušila. Prva vožnja je potekala dokaj gladko, z malo prekinitvami. V drugi vožnji pa je bila zaradi nesreče ena daljša prekinitev. V drugi vožnji sem si dodobra ogledal, kako to izgleda, ko prototipi in formule letijo čez skok. Fajn je bilo, vendar zaradi varnosti nedostopno za gledalce.
V diviziji 1 za slovensko državno prvenstvo je potekal oster boj za prvo mesto skupno, ki pa ga je po napetem boju osvojil Andrej Prelc (Suzuki Swift) - zadostovalo mu je drugo mesto na dirki. Daniele Trani (Citroen AX) je še enkrat pokazal, da je kljub neosvojenemu naslovu še vedno najhitrejši. Tretje mesto v diviziji pa je osvojil Denis Savič (MG Rover 105 ZR), potem pa so sledili še Jurak (Suzuki Swift), Grossi (Citroen AX), Štrekelj, Hribar, Ivič, Smrdelj. Kovaču pa je ponagajala tehnika in je odstopil.
Generalno je bil najhitrejši  Federico Liber (Gloria C8F), sledila pa sta mu Jovan Aćimić (Osella PA 20/s) in Diego De Gasperi (Radical ProSport). Aćimić je postal tudi prvak CEZ (Central European Zone Championships).
Najhitrejši Slovenec na dirki je bil Rado Raspet (Mitsubishi Lancer EVO IX), sledila pa sta mu Marko Vouk (Subaru Impreza Sti) in Peter Marc (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Ostali rezultati so dosegljivi na uradni strani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar