ponedeljek, 28. oktober 2013

7. Rally Idrija

Zadnji rally za letošnje državno prvenstvo se je odvijal v Idriji in okolici. Petkova hitrostna preizkušnja pa ni več potekala po mestu, kakor smo bili navajeni ampak se je preselila malo višje na cesto Idrija – Razpotje – Hladnik. Posebnost petkovih dveh hitrostnih preizkušenj je bila v tem, da so  štartali v obratnem vrstnem redu, druga hitrostna preizkušnja je bila nočna.
Večina posadk je bilo iz Slovenije, družbo pa so jim delale še štiri italijanske posadke in ena hrvaška posadka. Od 54 posadk na štartu jih je do cilja pripeljalo 33. Nejveč jih je odstopilo zaradi okvar, prišlo pa je tudi do nesreč. Najslabše jo je odnesel Mitsubishi ekipa Žakelj-Cevc, voznik in sovoznik sta k sreči ostala brez poškodb.
Na rallyju je slavila posadka Humar-Rus (Clio R3), ki je tudi obranila naslov državnega prvaka v rallyju. Sledile pa so posadke Peljhan-Lazar (EVO X),Novak-Čar (EVO IX), Turk-Ložnar (208 R2). Najhitrejša ženska posadka Zupanc-Kacin (EVO IX)  je bila na odličnem 5. mestu.
V Diviziji I. sta slavila Oblak-Tavčar (Clio), na drugem mestu sta bila Trani-Vošinek, tretja pa Požar-Širca,... V tej diviziji je prišlo tudi do veliko odstopov.

Več rezultatov pa na strani OmikronPlus


Ni komentarjev:

Objavite komentar