sobota, 25. oktober 2014

1. Sprint Rally Železniki (video)

1. Sprint Rally Železniki uspešno zaključen.
Domače in tuje posadke so v sodelovanju z organizatorjem Omikron Plus priredile pestro dogajanje po okoliških cestah Železnikov. Številni gledalci so uživali v atraktivnih vožnjah 23ih tekmovalnih vozil, za podporo pa so poskrbela atraktivna predvozila. Kombinacije dolgih ravnin in ostrih zavojev, ter drsečega asfalta so močno obremenjevale tehniko, saj zaradi okvar ciljne rampe ni videlo kar šest posadk

Na uvodnih etapah si je lepo prednost nabrala posadka Logar/Debeljak (Citroen C2 R2 max), ki pa je zaradi predrte pnevmatike na HP4 Dražgoše izgubilo kar nekaj sekund in s tem tudi vodstvo. Tako je v vodstvo prišla posadka Trček/Ošlaj (Mitsubishi Lancer EVO9), pridobljeno prednost pa jima je uspelo zadržati do konca rallyja. Kot tretja sta rally zaključila Žbogar/Stanič (Renault Clio R3).
V najštevilčnejši diviziji 1 pa je po okvari dirkalnika vodeče posadke Mlinar/Mlinar (MG ZR 105) zmagala posadka Rončel/Bernik (Suzuki Swift 1.3 GTI) pred italijanoma Cepek/Colja (MG ZR 105) in Oblak/Tavčar (Renault Twingo R1).

Zahvalil bi se organizatorju Omikron Plus, za uspešno izveden rally, ekipam, ki so se udeležile dirke, predvozilom za atraktivne vožnje, sodnikom, redarjem in gledalcem.
Upam, da se vidimo 2015...

Srečno!!!

)



2 komentarja:

  1. LP......... kot član AMD Gorica vam čestitam k izvedbi rally- a, super dirka.............. lp iz Nove Gorice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. TNX, poplačan je ves trud zadnjih dveh mesecev :) Veseli, da ni bilo nobene nesreče, zdaj pa rabimo še nekaj dni, da vse skup prespimo in dojamemo, kakšen plaz smo danes sprožili v naših krajih. Do zdaj je bilo 99,99% komentarjev pozitivnih, in če pritem ostane... se je vse skup izplačalo
      LP od maniakov iz Omikron Plus :)

      Izbriši