nedelja, 12. oktober 2014

8. Rally Idrija 2014

 V Petek sta potekali dve hitrostni preizkušnji na trasi HP Idrija, ki nadomešča bivšo traso po mestnem jedru. Jaz si še vedno želim, da se bivša trasa nekoč vrne. Pa ne, da nova ne bi bila atraktivna, ampak dirkanje po mestnem jedru je imelo svoj čar.
V soboto pa so se vozniki dvigovali in spuščali po cestah okrog Idrije. HP Čekovnik bi lahko opisal kot progo s strmi prepadi in odrezano steno ter na desetine zavojev, kjer že najmanjša napaka lahko pomeni konec dirke. HP Zadlog  pa je krožna preizkušnja, ki skriva veliko pasti.

V soboto zjutraj pred štartom prve preizkušnje je začelo deževati, tako da je postala cesta izredno spolzka. Se je pa na srečo voznikov do štarta prvega tekmovalnega vozila povsem posušila. Čez dan nas je nato spremljalo različno vreme , od sonca do grozečih oblakov pred zadnjo hitrostno preizkušnjo. Vse v slogu letošnjega poletja. In vendarle je zdržalo suho.
Kljub razmeroma majhni udeležbi rally ni bil nič manj zanimiv. Sicer v vodstvu ni bilo presenečenj, so se pa veliko izmenjavala mesta okrog četrtega mesta. Tudi odstopov ni manjkalo, saj je bil usip dirkačev izredno velik. Je pa šlo predvsem za probleme s tehniko.
Veliko presenečenje je spet pokazala ekipa Mrak/Kuštrin (MG ZR 105), ki sta kljub vozilu nižje kategorije krojila vrh (5. mesto generalno). Prav tako sta svojo dominanco pokazala državna prvaka Humar/Rus (Renault Clio R3). Na dirki sta se odlično izkazala tudi povratnika Logar/Debeljak (Peugeot 208 R2), ki sta na koncu zasedla odlično 4. mesto (generalno) in Novak/Čar (Mitsubishi EVO IX), ki sta imela odlične čase brzincov, vendar jima je prebita guma odvzela preveč časa za več kot 6. mesto (generalno).

Vse rezultate z vsemi detajli si lahko ogledate na OMIKRON+

Hvala vsem dirkačem, ekipam, sodnikom, redarjem, gledalcem ter organizatorju za odlično dirko!!! Se vidimo naslednje leto!!!

Srečno!




Ni komentarjev:

Objavite komentar