ponedeljek, 20. april 2015

12. Porsche Maribor Rally 2015

Mariborska ruleta je za nami. Vremenske razmere so se spreminjale iz minute v minuto, tako da so posadke vozile v dežju, snegu,soncu,.... Vozne razmere so bile izredno težke, na nekaterih predelih se je makadamska podlaga že spreminjala v blatno brozgo, asfaltni odseki pa so bili gladki. Žal so hitrostne preizkušnje terjale kar nekaj odstopov in uničenih dirkalnikov, predvsem tistih najhitrejših, ki bi se drugače borili za sam vrh. Najbolj važno pa je, da so tekmovalci pri vsem tem ostali nepoškodovani. Novi dve trasi hitrostnih preizkušen sta boljši kot sem pričakoval, odlično sedi 5!

Za največ odstopov je poskrbela druga hitrostna preizkušnja, na kateri je vodilna posadka Novak/Čar zletela iz ceste in dodobra razbila dirkalnega mitsubishija. Da pa to še ni bilo dovolj je na istem odseku čez rob šla tudi posadka Holynski/Šintler (Fiat seicento sporting), nedaleč stran pa Premrl/Brešer (Citroen DS3 R3T). Na HP3 je zaradi nesreče končala posadka Humar/Rus (Renault clio R3T), ki je branila lansko zmago.

Končna razvrstitev:
1. Peljhan/Lazar (Mitsubishi Lancer EVO X)
2. Trček/Ošlaj (Mitsubishi Lancer EVO IX)
3. Mrak/Kuštrin (MG ZR 105)
4. Vajnhandl/Cevc (Renault Clio R3)
5. Verbič/Selan (Škoda Fabia)
.
.
.
Link: Omikron+

Za video sem obljubljal spremembe in tokrat se že kažejo. Na posnetku je samo še akcija, tako, da je veliko odvisno od posadk, kako bodo napadale v tistem delu in od mene kakšen odsek bom izbral. Pa kot boste videli akcija ne pomeni razbijanja! Tega res nobenemu ne privoščim!
Posnetega imam drugače veliko materiala, ko bo čas gre na Blu-ray in  v arhiv. DVDjev ne bo, ker 1080/50p terja svoj davek, jaz pa na kvaliteti ne bom šparal. Celote verjetno ne bom več objavljal na yt. Ostalo pa na mail ali FB.

Do naslednje dirke...

Ni komentarjev:

Objavite komentar