torek, 2. junij 2015

Rally spektakel v Velenju

Že petkov večer ob jezeru je nakazoval, da bo v soboto veliko prave akcije. Tako spektakularnega dogajanja v petek nisem pričakoval. Vozilo se je po travi (Puskadi/Godor - Fabia S2000), po dveh kolesih (Novak/Ocvirk - Fabia R2), vrtenje (Turk/Kacin - 208 R5), dresenja... Taktiziranja, ki se je omenjal v boksih ni bilo in posadke so že takoj napadle na polno.
V soboto se je vse skupaj samo še stopnjevalo. Posadke je čakal več kot 12-urni boj s stotinkami. Domišljeno postavljene hitrostne preizkušnje so že tako izredno dolg rally še dodatno začinile, gledalci pa so na odsekih vidno uživali. Počitka praktično ni bilo, je bila Non-stop akcija! Saj smo jo potrebovali, pa ne samo mi mediji ampak tudi ekipe in gledalci. Žal pa tudi tokrat ni šlo brez okvar in nesreč, tako da je ciljno rampo videlo samo 38 posadk.

Zmagovalca rallyja sta bila Turk/Kacin s Peugeot 208 T16 - R5, ki sta imela v petek na prvi preizkušnji kar malo smole, saj sta se na progi zavrtela. Z dobrim 40 sekundnim zaostankom jima je sledila posadka Šebalj/Klinc - Mitsubishi Lancer EVO IX, na tretjem mestu pa je bila posadka Humar/Ložnar. Slednja sta bila tudi zmagovalca vozil s pogonom na prednji par koles in pokala Mitropa. V Yugo pokalu je zmago osvojila posadka Jerkič/Kavčič, v diviziji 1 DP Slovenije sta slavila Mlinar/Mlinar z MG ZR105.

Ni komentarjev:

Objavite komentar