nedelja, 5. junij 2016

6. Rally Vipavska dolina 2016

Moj prvi obisk rallyja kjer asfalt drsi kot led, je vroče in pri jasnem dnevu pada dež. Vse to se je dogajalo ta vikend na rallyju Vipavska dolina.
Rally se je začel s petkovim krožnim super specialom, kjer je ogromno število gledalcev glasno navijalo in spodbujalo svoje ekipe. Start prvega vozila je potekal ob mraku, tako da je bilo videti poleg atraktivnih voženj tudi veliko iskrenja zavor in ognja iz izpušnih cevi. Je pa snemalna oprema zaradi teme skoraj odpovedala poslušnost.

V soboto nas je pričakalo deževno jutro, ki pa se je kmalu spremenilo v vroč dan z občasnim škropljenjem. Že tako gladek asfalt pa se je spremenil v drsališče, kjer so gledalci testirali kdo se dalj podrsa.
Žal je bila prva HP Žablje, kjer smo čakali na drsenje dirkalnikov, spremenjena v etapo. V drugo je šlo vse "gladko" skozi. :) Potem smo šli pogledati še zadnji prehod na HP Erzelj, kjer je en del trase potekal po makadamu. Več na videu...

Bitka za generalnega zmagovalca je tokrat potekala vse do zadnjega metra, saj je zmagovalno posadko Humar/Cevc (Clio R3T) in drugouvrščeno posadko Novak/Čar (EVO IX) ločilo le 2.1 sekunde.
Boji v diviziji ena so bili prav tako napeti zmagala pa je posadka Mlinar/Mlinar (MG ZR 105)

Rezultati na strani Omikron Plus

Zdaj pa irkalnike pripraviti za naslednjo borbo!

Srečno!




Ni komentarjev:

Objavite komentar