sreda, 22. junij 2016

GHD Gorjanci 2016

Letošnjo dirko na GHD Gorjance je krojilo vroče sobotno dogajanje na treningih in dežna tekmovalna nedeljska ruleta.
Naj začnem kar od začetka... sobotno dogajanje v vročem in sončnem dnevu je potekalo zelo hitro in brez kakršnihkoli večjih prekinitev. Nova šikana po FIA pravilih se je izkazala za učinkovito, ampak je bila na žalost gledalcev zelo neatraktivna. Dirkalniki so se pri njej dobesedno ustavljali. Na tem delu bi si želel, da organizator vseeno poiše bolj atraktivno in hkrati učinkovito rešitev, ki bo zadovoljila gledalce, dirkače in seveda zagotavljala FIIne nove standarde. Se je pa vseeno pokazal trud organizatorja na asfaltni podlagi, saj so najbolj kritične dele na novo asfaltirali! Vseeno sem mnenja, da s takim delom lahko dirka samo še raste in se širi do evropskega vrha...
Kot sem omenil na začetku, je dirka dopoldan potekala dokaj normalno, popoldan pa se je vse skupaj s pomočjo nestanovitnega vremena  prelevilo v dežno ruleto. Že na začetku druge tekmovalne vožnje je dež namočil celotno progo, zato je bil štart prestavljen. Ko se je proga delno osušila so se prvi tekmovalci podali na progo. Sprva je izgledalo, da bo vreme zdržalo, vendar se je spet vlilo ravno ko so bili na vrsti najhitrejši dirkalniki. Vseeno je dirka potekala brez daljših prekinitev in večjih nesreč, je pa dež zelo vplival na končne rezultate... Presenetljivo je zmagal voznik straodobnega prototipa Stefano Di Fulvio (Osella PA9/90), drugi je bil Vaclav Janik (Norma M20FC), tretji pa Federico Liber (Gloria C8P-EVO). Najhitrejši Slovenec Patrik Zajelsnik (Norma M20F) je bil skupno osmi, je pa v prvi tekmovalni vožnji naredil nov rekord proge.
V  diviziji 1 je bil zmagovalec Janko Čebron (MG ZR105), drugi je bil Aleš Žakelj (Zastava Yugo), tretji pa Nik Pristavec (Zastava Yugo 65). Vodilni po treningih Gregor Jurak je zaradi okvare ostal brez uvrstitve.
V diviziji 2 je zmagal Tilen T. Pogačar (VW Golf 1), drugi je bil Primož Kostajnšek (Škoda Felicia), tretje mesto pa je zasedel Matevž Čuden (Renault Clio).
Več rezultatov na strani časomerilcev Omikron Plus

Še zahvala še organizatorju, sodnikom, redarjem in vsem ki ste se trudili....

Srečno!

Se vidimo na 3. Rally Železniki...


Ni komentarjev:

Objavite komentar