torek, 16. avgust 2016

GHD Lučine 2016

Lep vikend, hitri avtomobili in rekordne vožnje, to so GHD Lučine v najlepši luči.
Sobota je bila zame malo nenavadna, roka še vedno ni tako gibljiva, kot sem si želel in tudi moči je še premalo v njej. Pa vendar mi je uspelo priti na dirko in posneti vse iz 17 različnih lokacij, kotov,... Si še ne predstavljam, koliko dela sem si s tem nakopal, pa vendar želim ponuditi kar največ. Vseeno bo še nekaj časa trajalo, da bo celoten video narejen. Ampak bo pa!

Na dirki je potekala tudi dobrodelna akcija PODARIMO DIRKAŠKI NASMEH OTROKOM, kjer se je s taxi vožnjami zbiral denar za  sklad Poljanske šole, ki ga potrebujejo otroci, katerim nasmeh življenja ni bil velikokrat podarjen. Pohvalno le tako naprej!

Da se vrnem nazaj k rekordom. Vse skupaj se je začelo že v soboto, ko je na tretjem treningu Ronnie Bratschi s svojim hitrim Mitsubishijem postavil nov rekord za avtomobile (2:13.17) in drvel proti Lučinam s povprečno hitrostjo 108,13 km/h. Nadaljevalo pa se je v nedeljo, ko je že na svoji prvi tekmovalni vožnji Federico Liber (Gloria C8P) privozil nov rekord proge, le malo je za njim zaostal Veclav Janik (Norma M20FC). V drugi tekmovalni vožnji je Federicov rekord podrl prav Vaclav. Vaclav je v tretji vožnji svoj rekordni čas še izboljšal (2:01.30 / 118,71 km/h). S tem je osvojil tudi skupno zmago na dirki.

V SLO DP je generalno zmagal Milan Bubnič (Lancia Delta). V DIV I je bil tokrat najhitrejši Janko Čebron, pred Gregorjem Jurakom in Manuelom Dessardom. V DIV II je lovoriko za prvo mesto osvojil Matevž Čuden...

Ostale rezultate si lahko ogledate na strani časomerilcev Omikron plus.

Organizator za prihodnje leto obljublja nekaj novih odsekov z novim asfaltom in še nekaj zanimivih malenkosti. Pustimo se presenetiti. :)

Poškodovane dirkalnike čim prej spravite v bojne barve in naprej v naslednjo bitko!

Srečno!


Ni komentarjev:

Objavite komentar