torek, 25. april 2017

Rally Vipavska dolina 2017

Prva dirka za slovensko državno prvenstvo v rallyju se je odvijala v čudovitem okolju Vipavske doline in lepem vremenu.
Organizator se je zelo potrudil z izborom zanimivih hitrostnih preizkušenj, saj so te vsebovale vse - od dirkanja po mestu, makadamskih odsekov, tunelov, do drsečih serpentin.
Zanimiv petkov krožni "superspecial" je potekal po mestu. Kljub zanimivi konfiguraciji me je zmotila pozna ura, ker kamere v temi dobesedno odpovedo, mestna razsvetljava pa je prešibka. Zelo bi bil vesel, če bi bil prihodnjič štart prvega vozila dve uri prej, saj akcije ne bi bilo tako nič manj.
Po tej preizkušnji je sledilo spanje v zgodovinskem Štanjelu. Zgodaj zjutraj pa odhod na lokacijo hitrostne preizkušnje Bela, kjer sem na atraktivnih makadamskih odsekih posnel dopoldanske akcije in boje voznikov, kako obdržati dirkalnike na cesti.

Popoldanski del sem snemal na drsečih serpentinah hitrostne preizkušnje Žablje. Zdesetkano število dirkalnikov na startu popoldanskega dela je tudi tukaj uprizorilo srdite boje za čim višje uvrstitve. Atraktivna drsenja skozi ovinke proti Velikim Žabljam pa so gledalci nagrajevali z glasnim navijanjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar