torek, 13. junij 2017

43. INA Delta Rally


Moj prvi obisk Zagreba, Sljemena in INA Delta rallyja. Vendar tega bloga ne bom pisal jaz, ampak moja spremljevalka, ki je bila sploh prvič na kateremkoli rallyju. Posredujem njeno objavo... :)

Moj prvi rally v življenju, Sljeme nad Zagrebom (1033 m). Sliši se obetavno - a kako priti tja? Gor po eni, dol pa po drugi cesti in ne obratno, saj so ceste na Sljemenu enosmerne!
Do zaprtja ceste pred rallyjem je samo nekaj minut, midva pa spodaj še iščeva pravo cesto za gor... Minuto pred zaprtjem nama le uspe in prideva mimo zapore, tole je bilo kar adrenalinsko! Parkirava na krasni razgledni točki, Zagreb je od tu kot na dlani.
Prvo etapo rallya spremljam od daleč, v naravi, uživam. Drugo etapo si ogledam od blizu na novi lokaciji. Kako so tile glasni in hitri! A ptičjega petja ves ta hrup nič ne zmoti... Odmor za kosilo, priporočam "Stara Lugarnica", domača hrana, poceni so in prijazni. Tretjo etapo spremljam kar od tu, nabere se malo več gledalcev ob cesti z zanimivo pentljo. Najmlajša gledalka šteje dobro leto :)
Med četrto etapo pa grem po svoje, raziskat vrh Sljemena s prostorom za piknik, smučiščem, ogromnim TV stolpom, planinskim domom, romarsko cerkvijo in seveda razgledom, tokrat proti Sloveniji. Kar nekaj je gorskih kolesarjev in planincev ter izletnikov, a gneče danes ravno ni. Ves dan je prav prijetno sveže, saj smo na višini 1000m in v gozdu.
No, spet sem zraven proge, da vidim slavni "peglezen", ki zaključi rally. Medtem je odstopilo več kot pol tekmovalcev!
Pospraviva, si privoščiva še sladico, nazaj do avta, a kmalu obtičiva v dolgi koloni na cesti, enosmerni seveda. Zastoj traja več kot dve uri (!), še peš bi hitreje prišla dol... Kolesarji in motoristi nas prehitevajo kot za stavo. Menda so morali očistiti cesto - zakaj pa ne bi speljali obvoza po drugih praznih cestah?! To je edina slaba točka tega zanimivega dneva.
Sicer pa - čeprav nisem navdušenka nad rallyem, bi tega na Sljemenu ponovila, ga priporočam! Do takrat pa preizkusim še kakšnega v Sloveniji ;)
(JK)

Da nadaljujem z rezultati. Rally je končalo samo 26 posadk! Zasluženo sta zmagala Hideg/Kerek (Mitsubishi Lancer EVO IX R4). Najboljša Slovenca sta bila Grossi/Kavčič (Citroen C2 R2 Max), generalno uvrščena na visoko 4. mesto in prva med dvopogonci ter v klasi. Njuna največja tekmeca na rallyju Premrl/Ošlaj (Citroen DS3 R3T) sta tik pred ciljem zadnje etape doživela nesrečo in odstopila. Zaradi nesreče je odstopila tudi favorizirana domača posadka Šebalj/Golub (Hyundai i20 R5), ki je do SS7 Šestine vodila. Prav tako cilja ni videla posadka Turk/Kacin (Peugeot 208 R5), zaradi odpovedi sklopke.

Vse rezultate si lahko ogledate na povezavi: http://www.ak-inadelta.hr/rally_live/
Prav tako vas vabim, da si ogledate spletno rally bazo: http://www.rallybaza.si/
Obiščite tudi spletni strani UNIKATOY in http://www.matzer.at/, ter si privoščite kakšno igračo ali celo zavarovanje dirkalnega avtomobila.

Veliko uživanja v video posnetkih!
Se vidimo na naslednji dirki... Srečno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar