četrtek, 22. junij 2017

GHD Gorjanci 2017


Vse skupaj se je zame začelo že mnogo prej s pripravo baterij, čiščenjem kamer in praznjenjem spominskih kartic. Vsa oprema je bila za na pot pripravljena že v četrtek. Potem pa je v petek popoldan klic iz službe v trenutku podrl vse moje načrte. V soboto moram biti prisoten pri menjavi na stroju. Šok! Kako zdaj to izpeljati, da ne bi trpelo ne eno ne drugo? K sreči sem se uspel dogovoriti za takojšno menjavo ter se vrnil nazaj v službo. Naslednji šok je sledil, ker za izvedbo celotne menjave na stroju ni bilo v petek popoldan dovolj časa. Sobota zjutraj ponovno v službi in nadaljevanje začetega. Ob osmi uri, ko so bile osnovne stvari nastavljene, sem se končno uspel odpraviti proti GHD Gorjanci. Vsaj cestnih zastojev ni bilo, kot je običajno.

Po prihodu na GHD Gorjance je sledilo takojšnje akreditiranje in odhod na dirkalno progo. Snemalna mesta sem si v osnovi že prej določil, da se med potekom treningov in dirke ne bi preveč lovil. Vreme na treningih je bilo sončno, deževno in zelo vetrovno. Med potekom druge trening vožnje so že padle prve kaplje dežja, ki pa niso vplivale na potek. Med tretjo trening vožnjo se je dodobra vlilo, zato je organizator bil primoran prekiniti trening in ga kasneje tudi odpovedati.

Nedeljska dirka je potekala v suhem, a še vedno vetrovnem vremenu. Prvi trening se je zaradi nesreče Reneja Warmutha (VW Golf GTI) nekoliko zavlekel. Nadaljevanje tekmovanja je razen razbitih šikan potekalo tekoče. Dirko je zasluženo zmagal Federico Liber (Gloria C8P). Najhitrejši Slovenec v generalni razvrstitvi je bil Milan Bubnič (Lancia Delta), v diviziji 1 SLO DP je slavil Denis Savič (Rover MG ZR 105), v diviziji 2 SLO DP pa Matevž Čuden (Renault Clio).

Še eno vprašanje - kje so Yugoti?
Podrobneje se lahko seznanite z rezultati na https://results.omikronplus.si/live/GHD_Gorjanci2017/live.html
Obiščite tudi spletni strani UNIKATOY in http://www.matzer.at/, ter si privoščite kakšno igračo ali celo zavarovanje dirkalnega avtomobila.

Veliko uživanja v video posnetkih!
Se vidimo na naslednji dirki... Srečno!

Najprej nekaj na hitro...

 in še nekaj za deževne urice...

1 komentar:

  1. Hvala, Klemen! Odličen video- kot vedno.
    Nik & Robert (Čarli) Pristavec

    OdgovoriIzbriši