torek, 4. julij 2017

4. Rally Železniki 2017 za dve desetinki!

Petek - prebudim se v sončno jutro. V službi si vzamem prosto, da lahko pripravim opremo za snemanje. Dopoldan je še vse mirno, ker ekipe popisujejo trase. Popoldan, ko posadke končajo popis, se odpravim do boksov, ki so postavljeni na dvorišču tovarne Alples. Tokrat je že zelo živahno, saj ekipe pripravljajo dirkalnike za tehnični pregled. Še vedno sije sonce!
Ob šestih zvečer se odpravim na traso prve hitrostne preizkušnje Dražgoše sprint 1. Zdaj oblaki že pokažejo svojo moč in veter prinaša debele kaplje. Vozila startajo v obratnem vrstnem redu, dež pa še vedno ne popusti. Gladka asfaltna površina in dež sta odlična kombinacija za kaj nepredvidljivega, kar najprej občuti posadka Logar/Bobnar (MG ZR 105), ki pa k sreči lahko nadaljuje z vožnjo.
Hitrostna preizkušnja Dražgoše sprint 2 je že nočna. Tudi tokrat ni sreče z vremenom, saj močno dežuje večji del dirke. Vse skupaj je še dodatno oteženo z občasno močno meglo. Tokratne hitrostne preizkušnje ne končata dve posadki. Najprej izlet iz ceste doživi posadka Podlipnik/Lesjak (Renault Clio), okvara pa je usodna za posadko Kramer/Uschan (Mitsubishi Lancer EVO IV).

Sobota - zgodnje vstajanje in odhod proti Davči, kjer bo potekala prva dopoldanska hitrostna preizkušnja. Tokrat je napovedano lepše vreme :). Parkiram na parkirišču Brdo (smučišče Cerkno) in se odpravim peš proti Tuškovem griču, kjer bom najprej snemal dogajanje na rallyju. Asfalt na tem križišču je že pred začetkom dodobra načet in kar kliče po akciji. Postavim še dve kameri na odseka, kjer pričakujem "razmetavanje" dirkalnikov po cesti... in akcija!
Sledi še HP Davča 2 in popoldanski del v Dražgošah, točneje pri cerkvi v Lajšah.

Rally je napet in zanimiv popolnoma do konca, saj se vodilna posadka Majerčak/Vejačkova (Ford Fiesta R5) na zadnjem brzincu mimo mene pripelje z okvaro dirkalnika. Težka bo! A vendar uspeta prepeljati ciljno črto z minimalno prednostjo 0,2 s in zmagata pred posadko Turk/Kacin (Peugeot 208 R5). Tretje uvrščena posadka je De Cecco/Campeis (Hyundai i20 R5).
Slovensko državno prvenstvo je osvojila posadka Turk/Kacin (Peugeot 208 R5) pred posadko De Cecco/Campeis (Hyundai i20 R5) ter posadko Humar/Cevc (Peugeot 208 R2).
V diviziji 1 je zmagala posadka Štucin/Maver (Škoda Felicia), za njo sta se uvrstili posadki Čebron/Drnovšček (MG ZR 105) in Jereb/Vidmar (VW Polo), v diviziji 2 je zmagala posadka Humar/Cevc (Peugeot 208 R2), za njo sta se uvrstili posadki Premrl/Ošlaj (Citroen DS3 R3T) in Mrevlje/Gomizelj (Peugeit 208 R2), v diviziji 3 je zmagala posadka Zrinski/Vidmar (BMW M3) pred posadko Humar/Jereb (Renault Clio RS)...
Podrobneje se lahko seznanite z rezultati na https://results.omikronplus.si/live/Zelezniki2017/live.html

Vsem ekipam in posadkam čestitke!
Hvala organizatorju in vsem, ki so delali na rallyju, za odlično izpeljano dirko!

Priporočam ogled spletne rally baze: http://www.rallybaza.si/
Obiščite tudi spletni strani UNIKATOY in http://www.matzer.at/, ter si privoščite kakšno igračo ali zavarovanje dirkalnega avtomobila.

Več pa v spodnjem videu! Naj se akcija začne! Veliko uživanja v video posnetkih!


Se vidimo na naslednji dirki na Rallyju Weiz... Srečno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar