torek, 22. avgust 2017

GHD Lučine 2017

Končno je čas, da se spravim k pisanju. Seveda je bila najprej na vrsti izdelava posnetkov, ki pa se je zaradi dolžine in velikega števila posnetkov dodobra zavlekla. Se je splačalo počakati!
Da se vrnem k dirki, ki se je zaključila že več kot teden dni nazaj... Vse skupaj se je začelo že v petek s promocijsko parado dirkalnih vozil v osrčje Gorenje vasi. Jaz sem se kot sovoznik peljal v varnostnem vozilu (Hvala, Miran Prelog!) in moram reči, da so bili občutki fenomenalni, ko sva se pripeljala med veliko množico čakajočih gledalcev. Tam je potekala krajša predstavitev z druženjem, potem pa je sledilo vračanje proti boksom.
Sobotno jutro je bilo skisano in kazalo je, da se bo dež zavlekel tudi v sam začetek treningov. K sreči se to ni uresničilo, tako da so vse trening vožnje potekale v suhem. Treningi so potekali brez daljših prekinitev, kljub večji nesreči dirkalnega VW Polota in požaru na Lancia Fulvia Montecarlo. Tu so sodniki in spremljevalne ekipe delo opravili več kot dobro... odlično!!!
V nedeljo je nebo že zjutraj nakazalo, da bo vroče in suho, kar dirkačem omogoča najbolj konstantne pogoje za dirkanje. Sedaj gre zares in obrati se iz trening voženj še močno dvignejo. Tudi napetost med dirkači je čutiti v zraku, ko dirkalniki švigajo mimo mene. Vozniki sedaj izkoriščajo ves potencial dirkalnikov in vsak milimeter proge. Tokrat je že na prvi dirkalni vožnji bolj pestro, več prekinitev, napak in celo nesreč. Ampak tudi tokrat je delo sodnikov ob progi in spremljevalnih ekip odlično, tako da se ni čakalo predolgo. Najhitrejši vozniki pa so se borili s tisočinkami in rekordi. Zmagovalec dirke Federico Liber (Gloria C8P EVO) je za stotinko sekunde zaostal za lanskim rekordom proge. Karel Schagerl (VW Golf TFSI-R) pa je uspel rekord za turne avtomobile večkrat izboljšati.
Vsi rezultati so vam na voljo na strani časomerilcev Omikron+

Hvala organizatorju in vsem sodelavcem za odlično pripravljeno dirko!

Vsem voznikom čestitke!

Obiščite tudi spletni strani UNIKATOY in http://www.matzer.at/, ter si privoščite kakšno igračo ali zavarovanje dirkalnega avtomobila.

Veliko uživanja v video posnetkih!

Ni komentarjev:

Objavite komentar