petek, 1. september 2017

53° Rally del Friuli Venezia Giulia & 22° Rally Alpi Orientali Historic 2017

Rally z najdaljšim imenom v mojem letošnjem koledarju. V bistvu sta to dva rallyja vsak zase, ki se peljeta po istih trasah. Značilnost obeh rallyjev je veliko število atraktivnih dirkalnikov. Pri modernih je bilo na startu osem WRC dirkalnikov in več kot deset R5 ter S2000. Pri historikih pa so prevladovali hitri in glasni Porscheji.
Pot do Čedada se ni prav nič vlekla, saj je meni najbližja pot potekala čez razgibano Baško grapo. Še bolj pestro je bilo v Čedadu poiskati press center - še sami niso takoj vedeli, kje ga imajo. Pa nič zato, se je vsaj malo raziskalo bližnjo okolico. Edini problem je bil, da se je že blazno mudilo na prvi brzinec. Po odkritju lokacije, ki so jo uspešno skrili v zgornje nadstropje železniške postaje, še en manjši šok - press center je še vedno zaprt! Njim se pa res nikamor ne mudi, ura pa je besno tekla proti začetku starta prve hitrostne preizkušnje. No, končno so se tudi oni prikazali, da se je uredilo formalnosti.
Zdaj pa gasa in preko Castelmonta na prvo lokacijo, ki je bila že zelo zaparkirana. Fino, še več kot kilometer sprehoda, pa že tako se je mudilo... Po hitri hoji gor in dol se je končno prikazal tako želeni ovinek. Zdaj pa dobiti ustrezno lokacijo med vso to množico gledalcev. Ah, saj imam akreditacijo, tako da to ne bo problem... Pa je bil! Tam kjer jaz nisem smel stati, so čez deset minut lahko stali gledalci. Narobe svet! Potem pa posnemi kaj, če lahko. Majhen nasvet za v bodoče: odgovarjaj samo v slovenščini, ker le tako te sodniki pustijo na miru. Sicer si verjetno mislijo: "Lej ga idiota, ki ne zna nobenega jezika".... Ampak imaš potem mir. :)
Po zaključeni prvi hitrostni preizkušnji je sledila selitev na SS Mersino, kjer sem ujel še nekaj zadnjih dirkalnikov v prvem prehodu trase. Po malo daljši pavzi je sledil popoldanska hitrostna preizkušnja, druga na tej lokaciji. Zdaj sem lahko posnel dogajanje brez vmešavanja sodnikov. So pa najbolj hrabri gledalci še vedno silili na nevarna mesta. Zanimiv je ta šport pri naših sosedih!
Akcije na progi je bilo na obeh lokacijah veliko. Tudi historiki so dokazali, da so še vedno atraktivni in še dolgo ne bodo za odpis.

Rezultate si lahko pogledate na: moderni in historiki.

Vsem slovenskim ekipam čestitke!

Obiščite tudi spletni strani UNIKATOY in http://www.matzer.at/, ter si privoščite kakšno igračo ali zavarovanje dirkalnega avtomobila. Brez njih celoten posnetek ne bi bil objavljan javno!

Veliko uživanja v video posnetkih!

najprej malo akcije...
in še celotno dogajanje...
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar