sreda, 06. september 2017

GHD Ilirska Bistrica 2017

Končno sem dočakal tudi največjo gorsko hitrostno dirko pri nas. Tu ni vprašanje, kakšno bo vreme, ampak, kdo vse bo prišel vozit. Dirkaška zasedba je bila ogromna, saj je bilo na startni listi več kot 200 voznikov z bolj ali manj hitrimi in atraktivnimi dirkalniki.
Vseeno še nekaj malega o vremenu, ki je poskrbelo za pestrost sobotnih treningov in enakovredne pogoje za vse dirkače na nedeljski dirki. Idealni pogoji za postavitev rekorda?
Dirkanja je bilo skozi celoten vikend kljub sobotnemu dežju kar nekaj. Napake voznikov pa vseeno niso bile prehude, tako da so treningi potekali gladko in z malo oziroma krajšimi prekinitvami. Čakalo se je vseeno, a ni bilo prehudo.
Nedeljska dirka se je v dopoldanskem delu kar precej zavlekla. Druga vožnja pa je bila izpeljana tekoče.
Pa nov rekord je padel (1:59,558 - Simone Faggioli/Norma M20 FC)!

Kaj mislim o novih šikanah? Še vedno so, a jaz bi jih preprosto zabrisal s proge. Menim, da tudi sami dirkači morajo vedeti, kako se da voziti skozi določene dele in v tem primeru spustiti plin. Pa še mnogo prekinitvam bi se s tem uspešno izognili. Ali je v Buzetu kakšna šikana? In vem, da so hitrosti na njihovi progi zelo visoke! Samo za razmislek...

Zaradi veliko dirk in pomanjkanja časa za postprodukcijo bo video celotne dirke objavljen, ko bo narejen. Je v septembru preveč vsega... Hvala za razumevanje!

Rezultate si lahko pogledate na: https://results.omikronplus.si/live/ilirska2017/live.html

Vsem slovenskim ekipam čestitke!

Veliko uživanja v video posnetku!Obiščite tudi spletni strani UNIKATOY in http://www.matzer.at/, ter si privoščite kakšno igračo ali zavarovanje dirkalnega avtomobila. Brez njih celoten posnetek ne bi bil objavljan javno!Ni komentarjev:

Objavite komentar