torek, 29. oktober 2019

13. Rally Idrija 2019

"Idrsk" rally je zadnji letošnji rally pri nas, ki šteje tudi za Slovensko državno prvenstvo.
Na rallyju je bilo nekaj zanimivih sprememb trase hitrostnih preizkušenj. Nov je bil krožni superspecial, ki je potekal v industrijski coni v Žireh. Prav tako je bila nova trasa hitrostne preizkušnje Ledine z začetnim krožnim delom na Ledinah, nadaljevala pa se je čez razgibane ceste mimo Breznice vse do Žirov. Tudi HP Dole je bila glede na lansko izvedbo spremenjena, saj se je vozilo v obratno smer. Naslednja novost je ta, da so se vse tri HP v soboto startale v obratnem vrstnem redu. Tako so najhitrejše posadke vozile kot zadnje. Še ena zanimivost glede na ostale rallyje je ta, da je dirka potekala v soboto in nedeljo. Pa letos nam je še vreme dobro služilo.

Sobotni SS v Žireh je bil res nekaj posebnega. Toliko gledalcev se res ne vidi velikokrat na dirkah! Jaz sem ob progi postavil dve kameri, s tretjo pa sem lovil akcijo na predvideno najbolj zanimivem delu - šikani takoj po startu. Najprej ni bilo nič posebnega, zdela se mi je preveč zaprta, dokler ni posadka Anželak/Verdev (Zastava Yugo) zapeljala na gumo in se prevrnila. Tiste gume so se že predhodne posadke kar redno dotikale, ampak tokrat je bilo res preveč. Ne vem, zakaj so potem te gume odstranili, predvidevam pa, da zaradi varnosti... Preostali del hitrostne preizkušnje je potekal umirjeno, edino hitrosti prehodov so se povečevale sorazmerno z močjo dirkalnikov.

Nedeljsko snemanje je najprej potekalo na krožnem delu HP Ledine, oprema je bila postavljena kmalu po startu. Tu res ni bilo nič zanimivega dogajanja, kot da se posadke šele dobro ogrevajo. Nadaljnje snemanje druge HP Ledine na ovinku pred Breznico je bilo čisto nasprotje začetnemu delu. Tu so res vse posadke dirkale in lovile sekunde na dolgi ravnini in zelo zaprtem delno speskanem ovinku. Vse skupaj je z glasnim skandiranjem pospremila velika skupina gledalcev.
Še tretji prehod na HP Ledine, tokrat nekaj sto metrov naprej v Breznici. Kamere sem nastavil tudi v vmesnem delu, kjer se je nekdo zabaval s premikanjem tabel. Bo naslednjič dodal še olje za boljše posnetke?

Po koncu napornega dne pa sem ruknil enega Žerouca in ga poplaknil z Jupijem. Res je pasalo, govorim pa o Crazy Duck pivu! :)

Rezultate si lahko ogledate na:
Komentarje posadk, lestvice, ...:
Uradna stran organizatorjev:
Ne spreglejte tudi video posnetka z najboljšo akcijo!


Ni komentarjev:

Objavite komentar