torek, 10. december 2019

Rally Show Santa Domenica 2019


Rally Show Santa Domenica se je odvijal dobrih štirinajst dni nazaj, jaz pa šele sedaj uspevam sestavljati te vrstice.

Tokrat so bile razmere na in ob progi resnično prijazne do dirkačev in gledalcev. Niti mrzlo ni bilo preveč. Že res, da se pri dveurnem stanju na mestu telo nekoliko shladi, vendar je nenehna akcija na progi dvigovala telesno temperaturo in srčni utrip.

Organizator nas je spet razveselil z novo konfiguracijo poteka proge, tako da je bilo poleg že znanega skoka in peskokopa še nekaj novih zanimivih lokacij. Progo je sestavljal začetni krožni del, ki so ga posadke po vsakem startu prevozile dvakrat in del, ki je sledil po izhodu iz kroga do cilja. Krožni del je bil vsekakor privlačnejši, saj si tu po štirih startih videl osem prehodov vsake posadke. Organizator je prav tako lepo poskrbel za video in foto področja, ki pa so jih na nekaterih nevarnejših lokacijah, kot je skok, tudi letos napolnili gledalci.

Rally je potekal čez celoten dan presenetljivo gladko z malo prekinitvami. Top posadke so po progi dobesedno letele in dirkale z nepredstavljivimi hitrostmi. Te njihove hitrosti se na žalost na videu zelo težko prikaže, to je potrebno gledati in videti v živo! Tudi posadke s slabšimi dirkalniki so bile zanimive za pogledati, saj so se na težavnih odsekih proge zelo borile za obstanek na progi.

Zmago na Rally Showa Santa Domenica je domov odnesla madžarska posadka Peter Ranga/Viktor Ban - Škoda Fabia R5, druga sta bila Beppo Harrach/Dominik Jahn - Ford Fiesta R5 MKII, tretja pa Sandor Olle/Rebeka Olle - Škoda Fabia R5.

Najvišje od slovenskih posadk sta se uvrstila Rok Turk/Blanka Kacin - Hyundai i20 R5. Visoko pa sta bila uvrščeni tudi posadki Janko Čebron/Andrej Kavčič - Mitsubishi Lancer EVO IX (13. mesto) in Nejc Mrak/Anja Čar - Suzuki Swift GTI (26. mesto).
Rezultate si lahko ogledate na:
https://rallysantadomenica.com/results/2019/
Obiščite še stran organizatorjev:
https://rallysantadomenica.com/

 Ne spreglejte tudi video posnetka z najboljšo akcijo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar