sreda, 4. september 2013

19. GHD Ilirska Bistrica

Minuli konec tedna se je v Ilirski Bistrici odvijala že 19. izvedba gorsko hitrostne dirke. Tokrat vreme ni nagajalo, je pa bilo v nedeljo proti koncu dirke vseeno čutiti kakšno kapljo dežja.
Sobitni treningi bi potekali izredno gladko, vendar je prišlo na prvem treningu do daljše prekinitve zaradi hude nesreče Slavka Zormana (Renault Clio Williams - Skupine E1). Ponesrečenca so odpeljali s helikopterjem v UKC Ljubljana. Po zadnjih podatkih bo z njim vse OK, trenutno pa okreva v domači oskrbi.
V soboto je bil najhitrejši na obeh treningih lanskoletni zmagovalec Miloš Beneš s prototipom Osella FA30, sledila pa sta mu Otakar Kramsky (Raynard K13) in Fausto Bormolini (Osella FA30). Najbližja naša temovalca sta bila po sobotnih treningih na 6. mestu Patrik Zajelšnik in 7. Marjan Smrdelj. Med avtomobilista pa sta bila najvišje uvrščena Slovenca Milan Bubnič (Lancia Delta HF) in Rado Raspet (Mitsubishi Lancer EVO).
Tudi nedeljska dirka ni potekala brez nesreč. Vprvi tekmovalni vožnji sta nesrečno končala Čeh Martin Jerman in Avstrijec Christian Schweiger (oba Mitsubishi Lancer EVO). Felix Pailer  (Lancia Integrale) ni štartal, ker je imel na drugem treningu požar na Lancii in vozila niso uspeli pripraviti za dirko. Druga tekmovalna vožnja je potekala gladko, za najdaljšo prekinitev je poskrbel Gottfried Kramer (Tatuus Formula Master S2000), ki je priletel v gume pri zgornji šikani in zapeljal s proge. V drugi tekmovalni vožnji pa sta že na štartu obstala favorita za visoka mesta Herbert Pregartner (Porsche 911 GT2 RSR) in Laszlo Szasz (Zytek Reynard F3000).
Zmagovalec dirke je bil Čeh Miloš Beneš, drugo mesto je zasedel Fausto Bormolini, prijetno pa je presenetil slovenski voznik Patrik Zajelšnik (Norma M20F), ki je zasedel skupno tretje mesto.
V diviziji 1 je tokrat slavil Andrej Prelc (Suzuki Swift GTI), vodilni v diviziji Daniele Trani, pa je imel v prvi tekmovalni vožnji bližnje srečanje s spodno šikano in ograjo in je bil na koncu vseeno  odličen 4.


Ostali rezultati (po kategorijah)

Hvala organizatorju,delavcem ob progi in dirkačem za super izvedeno dirko in upam da se tudi na 20. ponovitvi vidimo.

Srečno!

1 komentar: