petek, 17. september 2021

Rally Nova Gorica 2021

Rally Nova Gorica je še ena od dirk, ki v lanskem letu ni bila izpeljana. Tveganje za organizatorje bi bilo v tistem času verjetno preveliko. Tokrat je bil rally  kljub corona krizi izveden v polni dvodnevni izvedbi. Na rallyju je štartalo 77 posadk. Zaradi premestitve HP Morsko s sobote na petek, so posadke že v petek prevozile sedem hitrostnih preizkušenj. Zadnja atraktivna petkova preizkušnja je bil SS Nova Gorica, ki je potekal zvečer v mestnem središču, kjer se je zbralo veliko število gledalcev.

V sobotnem delu rallyja so posadke morale prevoziti še šest hitrostnih preizkušenj na treh različnih trasah. Tokratna novost je bila hitra, več kot 17 kilometrov dolga hitrostna preizkušnja Renče. Vreme je bilo oba dva dni poletno sončno in toplo.

Zmagovalna posadka rallyja je po sobotnih tehničnih težavah vodilne posadke Rok Turk in Vilijem Ošlaj - Hyundai i20 R5 (skupno drugo mesto) postala posadka Emmanuel Guigou in Arnaud Dunand z atraktivnim dirkalnikom Alpine A110. Tretjeuvrščena posadka je Pierre Ragues in Julien Presenti prav tako z Alpine A110. Najhitrejša posadka s spredaj gnanim dirkalnikom pa vedno hitra Marko Grossi in Tara Berlot v Peugeot 208 Rally4.

Vse čase si lahko ogledate na strani časomerilcev: Omikron+

Skočite lahko tudi na uradno stran organizatorja: https://www.rally-novagorica.si


Ne spreglejte tudi video posnetka z najboljšo akcijo...

  ...posnetek TOP 3 celotnih voženj po moji izbiri...

Ni komentarjev:

Objavite komentar