sreda, 3. september 2014

20. GHD Ilirska Bistrica 2014 - 1:59:65

Dirka v Bistrici je za nami. Na štartu se je zbrala skoraj vsa dirkaška smetana tega športa. Zakaj skoraj vsa? Ja Veroniko smo pogrešali in nekaj njenih kolegov... O njej je govoril skoraj vsak na progi in v boksih, nje pa žal ni bilo. Mogoče prihodnje leto?
Sobotna in nedeljska vremenska prognoza se je izkazala za pravilno. Samo da ni bil dež, kot je že celo poletje!
Proga je bila pripravljena odlično, kar je izkoristil Simone Faggioli in v drugi tekmovalni vožnji postavil rekordni čas: 1:59:65!!! Prvi ki se je spustil pod dvema minutama!!! Car ni kaj.

Tokrat tudi Slovenci nismo ostali brez stopničk, saj je bil Patrik Zajelsnik tretji, poleg Faggiolia je bil od njega hitrejši še Federico Liber.
Naj odkrito povem, da me sam rekord Faggiolia ni toliko presenetil, kot vožnje Karla Schagerla z Golfom 2 Rally TFSI-R (hudo predelan golf dvojka!!!), ki je bil ob vseh formulah in prototipih generalno ŠESTI...Ob hudi konkurenci, ki jo je imel, je ta dirkalnik res noro letel proti Šembijam.

V državnem prvenstvu je generalno slavil Matevž Boh (EVO IX), ki je z odličnimi vožnjami ugnal Milana Bubniča (Lancia Delta HF) in vso ostalo konkurenco. Menjalnik pa do Buzeta le popravite! :)
Tudi v diviziji I je potekal hud boj med Andrejem Prelcem, Denisom Savičem in Gregorjem Jurakom. Slednja sta morala priznati premoč Andreju, ki je z vožnjo na limitu (nekje je šlo tud precej čez - poglej si video ;) ) pripeljal avto najhitreje do cilja.
Žal tudi letos nesreče in okvare niso počivale...  Boštjan srčno upam, da sestaviš nov dirkalnik, ker je užitek gledati tvoje vožnje!!!

Vsi rezultati kot vedno na OMIKRON+

Srečno na prihodnji dirki, kjerkoli že bo!!!

PS.:  Veronika vás příští rok (Veronika se vidimo naslednje leto // Veronika see you next year) :D


Ni komentarjev:

Objavite komentar